Dé Gijsbrecht voor dé voorzitter

Op kermismaandag 18 september jl. werd op het binnenplein van kasteel De Doornenburg door de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel de jaarlijkse vrijwilligersprijs uitgereikt, genaamd ‘De Gijsbrecht’. Deze prestigieuze onderscheiding werd voor de 38ste keer uitgereikt en deze keer toegekend aan onze voorzitter van De Deurdouwers, Gudo Peters.

Een commissie bestaande uit Gildemeesters en de President van de schutterij was belast met de toekenning van De Gijsbrecht. De motivatie luidt als volgt.

Gudo Peters en zijn Dorien zijn een echt schutterspaar en in 2009 waren jullie ons koningspaar. Beiden actief voor onze schutterij waar we erg dankbaar voor zijn.
Vroeger was Gudo al een gangmaker. Toen gingen we nooit naar huis als de muziek gestopt was… Dat kwam door Guud…. Op de kop met dat ding ….
Kennen jullie het nog?

Je brengt altijd een fijne dosis humor binnen de schutterij, maar je moet er wel tegen kunnen dat je auto een andere kleur krijgt of voorzien wordt van een koude schotel.

Je was senator van 2005 tot en met 2018, 13 jaar. Je had toen o.a. een dubbelrol, want je hebt de rol van geluidstechnicus van de schutterij van Ederveen overgenomen. Dus je was en bestuurslid en zorgde voor het geluid… dat is een drukke tijd geweest. Daarna heb je tot nu toe ook het geluid verzorgd, maar je gaf aan het stokje, of de microfoon door te willen dragen… Gelukkig hebben we Piet nog en doen jullie het in combinatie voor ons.

Je biedt altijd de helpende hand aan ons. Je zat bijvoorbeeld dit jaar ook in het organisatie comité van de enorm geslaagde kringdag in Doornenburg.

Samen met Geert Claassen, Rick Bouwman en later Gerico de Vries hebben jullie de carnaval in Doornenburg levend gehouden, zodat we nu nog elk jaar de optocht hebben en een mooi feestje in het schuttersgebouw. Dit jaar is daarvoor een heuse stichting opgericht waar jij zitting in neemt.

Je bent sindskort ook nog eens gelegenheidspiekenier, maar dat komt ook denk ik omdat Dorien de kleding verzorgt en een mooi pak aangemeten heeft.

Je bent een onmisbare basiskracht bij de opbouwploeg die actief is tijdens de kermisdagen en bij allerlei andere activiteiten is Gudo altijd van de partij om ons van raad en daad te voorzien.

Achter deze man staat natuurlijk ook een sterke vrouw, want anders kun je niet functioneren. Dus Dorien bedankt voor alle steun aan Gudo en aan onze schutterij, want ook jij zet je actief in voor onze club!

Wij hebben vast nog dingen over het hoofd gezien, maar Gudo onze waardering naar jou is ontzettend groot. 

Bedankt voor je jarenlange steun en inzet voor onze schutterij.

Bron: www.schutterijdoornenburg.nl