Effe krabbelen en dan nu ‘Aon de geng’!

Doornenburg kent weer een officiële carnavalsclub! Op 24 november 2022 (ruim elf dagen na de elfde-van-de-elfde) rond 10.11 uur zag Stichting Doornenburgse Carnaval “De Deurdouwers” het levenslicht. Bij Notaris Van Schaik in Bemmel werden de benodigde krabbels gezet onder de statuten en daarmee blijft het Doornenburgse carnavalsfeest voor de toekomst behouden!

Eind 2016 staakte carnavalsvereniging De Riensplitsers al haar activiteiten en ging ‘in ruste’. Nu na 5,5 jaar (de helft van elf) heeft Doornenburg dan eindelijk toch weer een officiële carnavalsclub. Gudo Peters, Rick Bouwman en Gerico de Vries vormen het “bestuur-van-het-eerste-uur” van dit fonkel-nei-je clubje.

Het bestuur-van-het-eerste-uur bij Notaris Van Schaik in Bemmel V.l.n.r. Rick Bouwman, Gerico de Vries, Gudo Peters.

In de praktijk verandert niet veel. Alle bekende Doornenburgse carnavalsactiviteiten gaan gewoon door op dezelfde manier zoals ze al werden gehouden. In de afgelopen jaren tijdens “De Riensplitsers”-loze periode vonden de carnavalsactiviteiten in Doornenburg ook gewoon plaats. De jeugdcarnaval is opgepakt door de Ouderraad van De Doornick. Basisschool De Doornick verkiest jaarlijks een nieuwe jeugdprins en jeugdprinses. De senior prins en senior prinses worden jaarlijks verkozen door Stichting Ouderen Doornenburg. Die club organiseert tevens op dinsdagmiddag een gezellige carnavalsmiddag.

De grote carnavalsoptocht met aansluitend de Alaafterparty werden voorheen georganiseerd door de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel en alleen die activiteiten worden nu overgenomen door “De Deurdouwers”. De locatie van het carnavalsfeest blijft het Schuttersgebouw.

Het bestuur van “De Deurdouwers” is de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel erg dankbaar voor de voortzetting van de georganiseerde carnavalsactiviteiten in de afgelopen 5,5 jaar en voor de prettige begeleiding richting de verzelfstandiging. Ook bedankt het bestuur notaris Van Schaik heel hartelijk voor zijn inzet en medewerking bij de oprichting van “De Deurdouwers”.