Met carnaval viert Doornenburg carnaval: voor jong en oud

Van vrijdag 17 februari tot en met dinsdag 21 februari viert Doornenburg carnaval. Carnaval is het feest van de zotheid, hossen en zingen tot je schor bent. Waarbij rangen en standen wegvallen en iedereen verbroedert. Doornenburg heet in carnavalstijd โ€˜ut Waotergatโ€™.

Op woensdag 15 februari vieren de leerlingen en docenten van basisschool De Doornick Gekke Haren Dag. Om 12.00 uur worden de nieuwe jeugdprins en/of jeugdprinses en de leden van de jeugd Raad van Elf bekendgemaakt. De onthulling vindt plaats op het schoolplein. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. 

Op vrijdag 17 februari vindt het grootse jeugdcarnaval plaats op basisschool De Doornick. Er vinden verschillende activiteiten plaats veel dans, muziek en spektakel. Vervolgens gaat men rond 11.11 uur in optocht naar het Schuttersgebouw waar vanaf 11.30 uur het feest wordt voorgezet met de prijsuitreiking van de Mini Top 11 voor het mooist versierde klaslokaal raam van De Doornick. Iedereen is van harte welkom om vanaf 11.30 uur in het Schuttersgebouw aanwezig te zijn.

Op zaterdag 18 februari kan men vanaf 14.00 uur in het Schuttersgebouw beginnen met Veurgloeien. Om 15.00 uur start de eerste optocht van Lingewaard. De Alaafterparty in het Schuttersgebouw start direct na afloop van deze optocht. De muziek wordt verzorgd door โ€œ3xNix Entertainment”. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Tijdens deze middag wordt afscheid genomen van prins Geert โ€˜De Stuk Mar Deurโ€™ en prinses Toos โ€˜De Vruutertโ€™.

Op dinsdag 21 februari organiseert Stichting Ouderen Doornenburg een gezellige carnavalsmiddag in het Ontmoetingscentrum. De aanvang is 13.30 uur en de muziek is in handen van amusementsorkest “Eigereid”. Tijdens deze middag worden de nieuwe carnavalsprins en carnavalsprinses voor het komende seizoen bekendgemaakt. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. โค๏ธ๐Ÿ’›๐Ÿ’š