Hans Gerdsen ontvangt de Orde van de Vlinder

Op zaterdag 26 februari jl. kreeg Hans Gerdsen de Orde van de Vlinder 2022 uitgereikt door burgemeester Kalfs van de gemeente Lingewaard. De uitreiking vond plaats in de Theaterkerk van Bemmel. Het was voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis dat deze onderscheiding weer werd uitgereikt. De motivatie voor de Doornenburgse carnavalsvierder was als volgt.

Hans is, tot de opheffing van de Doornenburgse carnavalsvereniging de Riensplisters in 2016, vele jaren secretaris/bestuurslid en 25 jaar raadslid geweest.

Bij de Riensplitsers zorgde Hans voor het secretariaat, de verloting, zaalversiering en was manusje van alles. Op Hans kon je altijd een beroep doen. Hans is in 2006 ook boerenbruidegom op de boerenbruiloft geweest.

In 2018 startte hij samen met Johan Tolkamp het seniorencarnaval op voor Stichting Ouderen Doornenburg (S.O.D.) in Doornenburg. Mede door Hans wordt inmiddels de seniorenmiddag jaarlijks georganiseerd.

Hans zoekt met de Werkgroep Senioren Carnaval van de Stichting Ouderen Doornenburg de nieuwe Senioren Prins en Prinses. Hans was in 2018 de 1ste senioren Prins van Doornenburg, met de toepasselijke naam Prins Hans de Gleuvenvuller, omdat hij in Doornenburg vele jaren folders bezorgde.

Jaarlijks wordt het seniorencarnaval gevierd op carnavalsdinsdagmiddag en zijn er rond 80 senioren die genieten van een bezoek van het Jeugdprinsenpaar en de Jeugdraad, er wordt gedanst door dansgroep Mixed Moves en een orkest verzorgt mooie carnavalsmuziek.

Hans is een carnavallist in hart en nieren. Gelukkig kan hij het niet loslaten en daar is S.O.D. hem heel erkentelijk voor.