Onderweg naar 2022

Op Aswoensdag is het inmiddels de traditie geworden voor een terugblik op de afgelopen carnavalsperiode. Deze bijzondere periode begon op de 11e van de 11e met veel onzekerheden en eindigde met de zekerheid dat carnaval 2021 echt niet doorging. Wat hadden we allemaal? Een avondklok, een lockdown, weeralarmen, hoogwater, code rood-geel-groen, (oppers met) sneeuw en ijs. Het was vooraf niet te bedenken dat deze opmerkelijke gebeurtenissen allemaal tegelijk plaats zouden kunnen vinden in de dagen rondom carnaval in Doornenburg.

Carnaval werd dit jaar veelal “ien huus” beleefd. Om het gevoel van carnaval niet helemaal verloren te laten gaan was de Top 11-actie in het leven geroepen. Een aantal Doornenburgers ging enthousiast aan de slag met het versieren van hun raam, voorgevel, tuin, vlaggenmast. Terwijl zij daaraan hun plezier beleefden, hadden andere Doornenburgers weer plezier met het bekijken van het resultaat ervan. Veel inwoners trokken de wandelschoenen aan begaven zich over gladde en glibberige straten en trottoirs om de versierde ramen te kunnen bekijken. Of ze bestudeerden uitvoerig de ingezonden foto’s op onze website en social media. En iedereen had zo zijn eigen favoriet, maar alleen de zjuurie benoemde een win-nar. Met een versierde (krui-)wagen ging de organisatie op bezoek bij de win-nar. Zo had Doornenburg op carnavalszaterdag toch nog iets van een optocht. Mediapartner DeDoornenburger.nl was hierbij aanwezig en deed zeer uitvoerig en heel uitgebreid verslag van het ‘enige’ moment dat er was van carnaval 2021: de prijsuitreiking van de Top11.

Inmiddels is de weinige versiering opgeruimd. De carnavalskleding hing al sinds 29 februari 2020 in de kast en kan er nog wel ruim een jaar blijven hangen. We zijn inmiddels onderweg naar carnaval 2022 in de volle overtuiging dat het dan nรณg leuker en gezelliger wordt. – Hou vol, blief gezond, ‘t kum goed –

Loading