COVID-Carnaval ien Doornenburg (1)

Tekst & foto’s zijn afkomstig van mediapartner DeDoornenburger.nl

Vorig jaar was carnaval zo’n bietje het aller-aller-allerlaatste feest dat in Nederland gegeven mocht worden.

Ook Doornenburg kon er nog van genieten. Mét optocht nog wel! En dat was op zich al bijzonder omdat alle andere optochten in Lingewaard, die op zondag werden gehouden, door de harde wind letterlijk werden afge’blazen’.

Anno 2021 is carnaval ook afgelast. Behalve… juist!

Een heel klein groepje hardcore carnavalisten op het puntje van Bretagne de Overbetuwe hielden moedig stand tegenover de Romeinse overheersing RIVM-richtlijnen van de overheid en besloten tóch nog iets te doen voor de plaatselijke feestvierders. Wél coronaproof uiteraard!

De Top11 Mooiste Carnavalsraam van Doornenburg was geboren en afgelopen weken zag u her en der de carnavalsversiering tevoorschijn komen. We schreven er al uitgebreid over.

Maar wie is nu de winnaar? De zéér deskundige jury had er haar kouwe jatten vol aan om tot een afgewogen en onderbouwd oordeel te komen.

Vrijdagavond verschenen op de huisbode van de carnaval al de foto’s van de winnende ramen. De prijsuitreiking vond zaterdagmiddag plaats. En deDoornenburger was er natuurlijk bij!

Organisatie en jury, in de vorm van Rick Bouwman en Gudo en Doreen Dorine Dorineke Dorien Peters hadden hun eigen optocht gemaakt en vertrokken met hun ‘carnavals*proest*wagen’ naar de winnaar…

(wordt vervolgd)

Loading