Geen optocht in 2021

De organisatie van de carnavalsoptocht in Doornenburg meldt dat de ‘vrolijke optocht’ op zaterdag 13 februari 2021 helaas niet doorgaat. Ook de aansluitende ‘Alaafterparty’ in het Schuttersgebouw wordt geannuleerd. 

Goede hoop

Op de 11e van de 11e liet de organisatie nog weten goede hoop te hebben om de carnavalsoptocht in 2021 te kunnen organiseren. Ondanks deze moeilijke tijd ging men uit van de flexibileit van de organisatie en van de deelnemers om, desnoods op het allerlaatste moment, toch nog een mooie carnavalsoptocht in Doornenburg mogelijk te maken. In 2020 had Doornenburg, ondanks de stormachtige weersomstandigheden, als één van de weinige plaatsen in de gemeente Lingewaard een carnavalsoptocht die wél doorging. 

Door de war geschopt

De 2e lockdown, die sinds 15 december 2020 is ingesteld vanwege het rondwarende coronavirus, heeft er mede aan toe bijgedragen dat de plannen voor de organisatie van de carnavalsoptocht 2021 door de war zijn geschopt. Hoewel er licht gloort aan het einde van de tunnel door de komst van de vaccins, zal een groot aantal personen tijdens de carnavalsdagen nog niet gevaccineerd zijn. Het besmettingsrisico is dan nog steeds aanwezig. Ondanks dat het vaccinatieprogramma tegen die tijd in volle gang is, lukt het de organisatie niet om voor eenieder een veilige en verantwoorde optocht in februari 2021 te houden. We zullen het carnavalsfeest op een andere manier moeten gaan beleven.

Loading