11e van de 11e

Beste carnavalsvierders,


We zijn het carnavalsseizoen 2019/2020 geëindigd in de volle overtuiging dat het komende seizoen nog leuker zou worden.


Als één van de weinige plaatsen in de gemeente Lingewaard ging de mooie en feestelijke carnavalsoptocht in Doornenburg wél door. En daar prijsden we ons enorm gelukkig mee. De Alaafterparty na afloop van de optocht in het Schuttersgebouw werd één groot feest. De feestvreugde werd mede vergroot door de toekenning van de gemeentelijke carnavalsonderscheiding die Doornenburger, carnavalsvierder, zanger en entertainer van 3xNix, Gudo Peters ten beurt viel. De aanwezigheid van de jeugdprins, jeugdprinses, adjudant en jeugd Raad van Elf maakten het feest compleet. De apotheose kwam op carnavalsdinsdag toen de nieuwe senioren prins en prinses bekend werden gemaakt.


Met de komst van Aswoensdag waren de gezellige carnavalsdagen voorbij. Vrij snel daarna werd ons ineens heel duidelijk hoe belangrijk een ieders gezondheid is. De door het kabinet afgekondigde maatregelen om de verspreiding van het verschrikkelijke virus tegen te gaan hebben er voor gezorgd dat we onze manier van leven hebben moeten aanpassen. Ook onze ambities ten aanzien van het organiseren van de carnavalsfeesten in Doornenburg zijn even uitgesteld.

In de periode tot aan de “Elfde van de Elfde” is er in de media veel gezegd en geschreven over het wel/niet doorgaan van de carnavalsoptochten in Nederland in 2021. Op dit moment weten wij niet hoe het komende carnavalsseizoen in Doornenburg zal gaan verlopen. We kijken naar wat er wél mogelijk is om te organiseren. Op de vraag of de carnavalsoptocht op zaterdag 13 februari 2021 doorgaat kunnen wij nu nog geen antwoord geven. Vanzelfsprekend volgen wij de adviezen van het RIVM en de veiligheidsregio Gelderland-Midden. Ook zijn wij afhankelijk van de medewerking van de gemeente Lingewaard.


Zodra er meer informatie bekend is zullen wij dit melden via onze website en onze Facebookpagina. We zijn sinds de 11-11 ook te vinden op Instagram.

Voor nu, blijf gezond!

Loading