Wij zijn 1 jaar

Vandaag, 24 november, bestaat de jongste 🐣 carnavalsclub van Doornenburg en Honderdmorgen van West-Pannerden uit Ut Waotergat precies 1 jaar. En dat vinden wij helemaal ge-wel-dig.

Ons 1-jarig bestaan hebben we onlangs al gevierd tijdens de Elfde-van-d’n-Elfde. Wij waren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de feestavond van de Witte Ploeg van De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen. Het thema van die avond was heel toepasselijk ‘carnaval’.

Wij hebben een heel leuke feestavond beleefd. Wij deden als jongste carnavalsclub ook nog een duit in het plezier-zakje door onze voorzitter Gudo Peters voor 1 avond om te dopen tot Prins Gijsbrecht de 38ste.

Onze carnavalsclub kent sinds kort een eigen huisorde in brons, zilver of goud die bij gelegenheid wordt uitgereikt. Prins Gijsbrecht de 38ste vond het idee van een carnavalsfeestavond op 11/11 in Doornenburg zo goed dat alle leden van de feestcommissie werden opgenomen in de Gouden Orde van de SchultenbrΓ€uπŸŽ–πŸΊ.

Het oudste prinsenpaar uit de tijd van De Riensplitsers welke die avond aanwezig was, werd door ons feestelijk in het zonnetje gezet met een echte leverworst. Er gebeurde nog veel meer die avond, maar de herinneringen daaraan zijn vaag. Gelukkig zeggen de foto’s genoeg.

De Deurdouwers bedanken de organisatie heel hartelijk voor dit mooie Elluf-Elluf feest.