In 2022 wÊl carnaval, geen optocht

De organisatie van de carnavalsoptocht in Doornenburg heeft besloten om deze in 2022 niet door te laten gaan. De optocht zou op zaterdag 26 februari a.s. worden gehouden. Ook de aansluitende Alaafterparty in het Schuttersgebouw vervalt. Dit besluit heeft alles te maken met de onzekere situatie rondom de coronapandemie. De huidige wet- en regelgeving maakt het erg lastig om een carnavalsoptocht en een feest veilig en verantwoord te kunnen organiseren. In de afgelopen weken heeft de organisatie hierover regelmatig overleg gehad met Lingewaardse carnavalsverenigingen, vergunningverleners en handhavers van de gemeente en met burgemeester Nelly Kalfs.

Wagenbouwers

Een aantal wagenbouwers, dat trouw deelneemt aan de Doornenburgse carnavalsoptocht, is al door de organisatie ingelicht over dit besluit. De wagenbouwers geven aan het jammer te vinden dat de optocht niet doorgaat, maar ze begrijpen de beslissing. Normaliter waren zij nu al volop bezig geweest met de voorbereidingen. De bouwactiviteiten aan een wagen waren nu door hen nog niet gestart.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Archieffoto’s carnavalsoptocht 2018 (afkomstig van DeDoornenburger.nl)

WÊl carnaval

In tegenstelling tot sommige andere plaatsen wordt het carnavalsfeest in Doornenburg niet op een later moment in 2022 gehouden. Carnaval is gewoon op de vastgestelde dagen: van 26 februari tot en met 1 maart. Van uitstel is dus geen sprake. Kerstmis wordt immers ook niet april gevierd.

Naast de optocht en de Alaafterparty staan er nog wel andere carnavalsactiviteiten in de planning voor jong en oud. Die activiteiten gaan vooralsnog gewoon door. Stichting Ouderen Doornenburg laat in een reactie weten over een paar weken pas te beslissen over de organisatie van de senioren carnavalsmiddag op dinsdag 1 maart.

In de aanloop naar carnaval 2022 worden er wel alternatieve activiteiten georganiseerd. Het carnavalsfeest zal in Doornenburg hoe dan ook gevierd gaan worden. Meer informatie hierover volgt binnenkort.